Het belasting klimaat in Nederland

Veel ophef de laatste weken over de Panama Papers.
Het wel of niet illegaal zijn van het ontwijken van belasting.
Het moraal van politici of bekende personen welke gebruik maken van een dergelijke constructie.
Het doet je nadenken over het belasting klimaat en het hoe en waarom. Waarom zou iemand extreem veel geld betalen om extreem veel belasting te besparen.

Binnen Europa kennen we een belasting klimaat, welke altijd ruimte zal laten voor creatievelingen. Iemand die 2 miljoen in een jaar verdiend, zal niet echt heel vrolijk 60% van zijn verdiende geld wegbrengen en tevreden zijn met de 40% welke hij overhoud van zijn harde werk.
En dit is bij 2 miljoen, er zijn zat nederlanders welke meer verdienen en dus ook daarvan 60% afdragen.
Wat dat betreft hebben wij een belastingklimaat welke voor veelverdieners misschien nog crimineler voelt dan hoe de panama papers voor de overheid voelen.

 

Mijn persoonlijke mening is dat het belastingstelsel binnen europa aan grondige vernieuwing toe is. Het is verouderd, achterhaald en het blijkt ook niet te werken.

 

Bijvoorbeeld, Belastingverlaging zal niet leiden tot minder inkomsten voor de overheid. Hoe meer geld er in Nederland blijft, hoe meer belasting inkomsten er zullen zijn.

 

Wij hebben een stelsel, waarbij we meer dan 1 keer belasting betalen over verdiend geld. Stel je ouders of jijzelf spaart een hoop geld, geld verdiend met arbeid, je komt te overlijden en je kinderen erven je geld. Dan moeten je kinderen nog een keer belasting betalen over geld waar al belasting over is betaald. Als je dat van Bruto naar Netto rekent, kom je al gauw op een getal van 70% belasting. Dus Arbeid wat we voor 1.000 euro waarderen, kan netto volgens onze overheid 300 euro waard zijn.

 

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen de komende maanden. Ik denk zelf dat de overheid eerst eens goed moet kijken wat de invloed van hun eigen regels zijn.. Een beter belastingplan moeten neerleggen en het leven en werken in Nederland veel aantrekkelijker moet maken.
Hoe meer geld er in Nederland blijft, hoe meer er in nederland verdeeld kan worden voor armen, zorg en een goedkoper openbaar vervoer.

No Comments

Leave a Comment