Edit
Click here to add content.

Aangifte Inkomstenbelastingen

Voor veel mensen is de jaarlijkse belastingaangifte een lastige opgave. Voor hen is het echter vaak lastig om van de snel veranderende belastingregels op de hoogte te blijven, waardoor uw aangifte mogelijk onjuist wordt ingevuld (met alle gevolgen van dien). Daarnaast zien we in de praktijk vaak dat deze mensen onvoldoende op de hoogte zijn van manieren om belasting te besparen. Een gemiste kans dus! Tot slot zien we ook regelmatig dat de vooringevulde aangifte nog wel eens verkeerde gegevens bevat, waardoor u ten oprechte teveel belasting betaalt!

Wanneer u uw belastingaangifte sowieso beter kunt laten doen door een belastingadviseur:

  • In het belastingjaar heeft u een huis gekocht of verkocht
  • U heeft niet het gehele jaar gewerkt
  • Uw gezinssituatie is gewijzigd. Bijvoorbeeld: u bent gescheiden of gaat scheiden
  • In het verleden of in het belastingjaar heeft u levens- of kapitaalverzekeringen afgesloten
  • Er zijn bezittingen anders dan bankrekeningen (onroerend goed, beleggingsportefeuilles en evt. buitenlands vermogen)
  • U heeft een eigen onderneming (Eenmanszaak, VOF of B.V.)
  • U heeft vermogen in een ander land;

Stop met teveel belasting te betalen!

Het komt regelmatig voor dat we zien dat mensen in het verleden zelf hun belastingaangifte hebben ingevuld en hierbij enkele belangrijke bespaarmogelijkheden laten liggen. U kunt hierbij aan allerlei mogelijkheden denken, soms zelfs kinderlijk eenvoudig. Je moet het maar net weten. Uiteraard zijn deze bespaarmogelijkheden altijd binnen de grenzen van de wet, zodat u later geen problemen krijgt met de Belastingdienst. Vaak zien we dan dat we onszelf ruimschoots terugverdienen en dat betekent dat het dus zeker waardevol kan zijn om uw situatie eens belastingtechnisch onder de loep te leggen!

Naheffingsaanslag ontvangen?

Heeft u uw belastingaangifte zelf ingevuld en een brief ontvangen van de Belastingdienst? Dan kunt u zomaar een naheffing of boete ontvangen. Voorkom dit daarom op tijd en neem contact op met ons kantoor. Wij beoordelen dan namelijk uw aangifte en stellen een eventueel bezwaarschrift voor u op. 

Uw belastingaangifte dient vóór 1 mei ingediend zijn bij de Belastingdienst. Er is echter een mogelijkheid om uitstel aan te vragen. Dit wordt meestal door uw belastingadviseur aangevraagd. Vooral in het geval dat u een eigen bedrijf heeft, is het fijn om wat langer de tijd te hebben om uw stukken in orde te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *